1. Haberler
  2. Tarım
  3. Bahçe Bitkileri
  4. HİSSELİ TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞ İŞLEMLERİ VERGİ VE HARÇTAN MUAF

HİSSELİ TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞ İŞLEMLERİ VERGİ VE HARÇTAN MUAF

Tarım ve orman bakanlığı tarım reformu genel müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada hisseli tarım arazilerinin satışı satış işlemlerinde vergi harç ve döner sermaye ücretinin alınmayacağı belirtildi

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi 5.403 sayılı Toprak koruma ve arazi kullanımı kanununda değişiklik yapan 7255 sayılı gıda tarım ve orman alanında bazı düzenlemeler yapılması hakkında kanun 04. 11. 2020 tarihli resmi gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.
7255 sayılı kanunun 19. Maddesi ile 5.403 sayılı kanunun 8 /1 maddesinde değişiklik yapılarak hisseli tarım arazilerinin satış işlemlerinde vergi, harç ve döner sermaye ücretlerine muafiyetleri getirilmiştir.
TARIM ARAZİLERİNDE BİNLERCE HİSSE BULUNUYOR.

Ülkemizde tarım arazilerindeki en büyük sorunlardan biri de hisselilik sorunudur. Tarım arazilerinde metrekare, santimetrekare büyüklüklerinde binlerce hisse bulunmaktadır. Malikler bu hisselerini satmak istemelerine karşın vergi ve döner sermaye ücretlerinin arazi bedelinden fazla olması nedeniyle bu hisseler satılmamaktadır.
5403 sayılı kanunda yapılan yeni düzenleme ile asgari tarımsal arazi büyüklüklerinin altındaki (mutlak tarım arazileri marjinal tarım arazileri ve özel ürün arazilerin de 20 dekar, dikili tarım arazilerinde 5 dekar ve örtü altı tarımı yapılan arazilerde 3 dekar) hisselerin hissedarlara satışı halinde vergi harç ve döner sermaye ücretleri alınmayacaktır.
Yapılan bu düzenleme ile hisseliliğin azaltılması ve hissedarların kendi aralarında anlaşmaları teşvik edilmiştir. Bu muafiyetten faydalanabilmek için satılan hissenin arazi sınıfına göre askeri büyüklük değerlerinin altında olması ve hissenin tamamının aynı anda bir veya birden fazla hissedara satışının yapılması gerekmektedir

Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.
Binance Coin
0%
Giriş Yap

Tarım ve Teknoloji ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.